- kestävä ja pestävä tapa merkitä yrityksesi tekstiilit

Brodeeraamalla voidaan yksilöidä tekstiili kestävällä tavalla, sillä brodeeraus kestää muuttumattomana kovaakin pesua ja pitoa. Onpa kyseessä yrityksen työ- tai edustusvaatteet, harrastusseuran tekstiilit tai lahja, niin brodeeraus on aina tyylikäs tapa yksilöidä tekstiili.

Pipot, lippikset, hupparit, työvaatteet, reput, pyyhkeet, meikkilaukut, kankaiset kylmälaukut jne. Kaikkiin näihin ja moniin muihin tekstiileihin brodeeraus on oiva tapa toteuttaa yksilöinti. Yrityksen logolla merkatut tuotteet ovat aina edustava tapa tuoda omaa yritystään muiden tietoisuuteen.

Brodeeraus voidaan useimmiten tehdä suoraan tuotteeseen, mutta myös ommeltavat, silitettävällä kalvolla tai tarrapohjalla tehdyt brodeeratut merkit ovat hyvä vaihtoehto varsinkin jos merkkauspaikka on hankala, ei tiedetä mihin kaikkialle haluaisi merkkauksen laittaa esille tai jos tekstiili on niin paksu, että merkki tuo brodeerauksen paremmin esille. Myös kuvioissa/logoissa, joissa halutaan taustaväri myöskin mukaan, on merkki hyvä ratkaisu. Näin säästetään työhön kuluvaa aikaa sekä koko brodeerauksen tikkimäärää, joka suoraan vaikuttaa hintaan.

Jokaisesta logosta/kuviosta täytyy aluksi tehdä brodeerausohjelma.

Kun brodeerausohjelma (digitointi) on kerran tehty, jää ohjelma meille talteen ja tämän jälkeen hinta muodostuu kappalemäärän, kuvion koon ja tikkimäärän mukaan. Eli ohjelmakulu veloitetaan vain ensimmäisellä kerralla.

Usein kysytyt kysymykset
brodeerauksesta

– Kumpikin on hyvä tapa saada näkyvyyttä. Jos tuote on vain lyhyen aikaa käytössä (esim. viikonlopputapahtuma, erittäin likainen työ jossa vaatteet hajoavat nopeasti tms.) on painatus varmasti järkevä ja kustannustehokas ratkaisu.

Jos taas vaate on laadukas, sitä käytetään pidemmän aikaa ja pestään paljon, tällöin brodeeraus on hyvä vaihtoehto. On aika varmaa, että vaate hajoaa aiemmin kuin brodeeraus.

– Mitä selkeämpi kuvio / logo, mitä vähemmän pieniä yksityiskohtia tai hyvin pientä tekstiä, sen siistimpi brodeerauksesta tulee. Tähän on hyvin vaikea antaa yleispätevää vastausta.

Lähettämällä meille kuvatiedoston kokotoivomuksineen, arvioimme jokaisen kuvion / logon tapauskohtaisesti ja ilmoitamme mahdollisista ongelmakohdista.

Muistathan myös tekijänoikeudet. Sinulla täytyy olla lupa käyttää meille toimittamaasi kuvaa/logoa.

– Brodeerauksen hinta muodostuu kerralla tehtävien tuotteiden kappalemäärästä, kuvion koosta (mitä isompi kuvio -> enemmän tikkejä -> enemmän työhön kuluvaa aikaa ja materiaalia).

– Voimme antaa suuntaa-antavan arvion, mutta mieluiten annamme hinnat sähköpostilla tutkittuamme mitä brodeerataan, minkä kokoisena brodeerataan, montako kappaletta brodeerataan ja kauanko työhön meiltä menee aikaa.

Tähän vaikuttaa moni asia, joten helpointa on, kun meillä on kuva ja edellä mainitut asiat tiedossa, niin näemme miten paljon yksityiskohtia yms. muuttuvia tekijöitä työ sisältää.

– Työn aloitukseen menee aina oma aikansa. Valitaan tukimateriaalit, ajetaan ohjelma brodeerauskoneelle, ohjelmoidaan lankavärit, merkitään brodeerauksen kohta tuotteeseen ja pingotetaan tuote. Nämä kaikki tehdään ennenkuin itse brodeerauksen pääsee aloittamaan. Tämän jälkeen vielä siistitään ylimääräiset tukikankaat pois, poistetaan mahdolliset kalvot, leikataan langat ja prässätään jos tälle on tarve.

– Jokainen brodeerausohjelman tekijä on omanlaisensa. Tikkimäärään pystyy vaikuttamaan mm. tikkityypin valinnalla, tiheydellä sekä brodeerauksen alla olevalla pohjatikkauksella (tämä on tärkeä esim. tehtäessä pehmeälle materiaalille kuten pyyhe). On useita asioita, joita pitää ottaa huomioon tehtäessä erilaisille materiaaleille. Tarkoitus kuitenkin on, että brodeerauksen läpi ei näy pohjakangas (tämä näkyy helposti kun vähennetään
tiheyttä ja jätetään pohjatikkaus pois varsinkin esim. pyyhkeessä).

Lisäksi brodeerauskoneiden / -päiden määrä vaikuttaa siihen montako brodeerausta esim. tunnin aikana valmistuu.

– Tähän vaikuttaa tukikangas joka laitetaan pingotuksessa brodeerauksen alle ja eri materiaaleille käytetään erilaista tukimateriaalia. Myöskin pesussa usein brodeeraus ikäänkuin vetää kangasta kurttuun. Tähän auttaa muotoilu kosteana ja silittäminen / prässäys. Varsinkin hyvin ohuissa materiaaleissa kuten tekniset kankaat, vähennetään tekstiilin vetäytymistä oikeanlaisella tukikankaalla.

– Todennäköisesti pohjatikkaus on tehty huonosti (harva tai ei ollenkaan), päällitikkaus on materiaaliin nähden liian harvaa tai vedellä sulava pintakalvo on jätetty kokonaan laittamatta. Nämä kaikki vaikuttavat lopputulokseen.